Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

V USA skrachovalo ďalších 6 bánk, tento rok celkovo už 138

Ilustračné foto
Ilustračné foto

WASHINGTON - Americkí regulátori zatvorili v piatok (22.10.) ďalších 6 bánk. To znamená, že od začiatku roka v USA skrachovalo 138 bánk, informovala dnes federálna agentúra na ochranu vkladov FDIC.

Najväčším spomedzi tento týždeň zbankrotovaných finančných inštitútov bola Hillcrest Bank so sídlom v Overland Park, v štáte Kansas. Celková hodnota jej aktív predstavuje asi 1,65 miliardy USD (1,18 miliardy eur) a vkladov 1,54 miliardy USD. Všetky jej vklady prevezme nová banková dcéra NBH Holding z Bostonu. Nová banka si ponechá názvov Hillcrest Bank a tiež kúpi takmer všetky aktíva skrachovanej banky, informovala FDIC.

FDIC tiež zatvorila First Suburban National Bank z Maywoodu v štáte Illinois, First National Bank of Barnesville z Barnesville v štáte Georgia, Gordon Bank z mesta Gordon v štáte Georgia, Progress Bank of Florida z Tampy na Floride a First Bank of Jacksonville z floridského Jacksonville.

First Suburban National Bank mala aktíva v hodnote okolo 148,7 milióna USD a vklady za 140 miliónov USD. Jej vklady prevezme Seaway Bank and Trust Company z Chicaga, ktorá tiež kúpi jej aktíva. Aktíva First National Bank of Barnesville majú hodnotu 131,3 milióna USD a vklady 127,1 milióna USD. Prevezme ich United Bank zo Zebulonu v štáte Georgia.

Gordon Bank, ktorej vklady prevezme Morris Bank z Dublinu v štáte Georgia, mala aktíva v hodnote 29,4 milióna USD a vklady za 26,7 milióna USD. Morris Bank kúpi aj jej aktíva približne za 11,5 milióna USD. Zvyšok si zatiaľ ponechá FDIC a predá ich neskôr.

Floridská Bay Cities Bank prevezme všetky vklady (101,3 milióna USD) Progress Bank a kúpi prakticky všetky jej aktíva (110,7 milióna USD). A Ameris Bank z Moultrie v Georgii prevezme vklady (77,3 milióna USD) First Bank of Jacksonville a kúpi jej aktíva (81 miliónov USD).

Šéfka FDIC Sheila Bairová očakáva, že tento rok skrachuje v USA viac bánk než vlani, kedy zbankrotovalo 140 bánk. Celková hodnota ich aktív však zrejme bude nižšia.

FDIC tento týždeň uviedla, že krachy bánk budú agentúru v období od 2010 do 2014 celkovo stáť okolo 52 miliárd USD. Znížila tak svoj predchádzajúci odhad, ktorý počítal až so 60 miliardami USD. FDIC financujú banky a garantuje vklady na individuálnych účtoch do výšky 250.000 USD. Informovala o tom agentúra Reuters.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu