Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

IBM chystá veľkú investíciu, Slovensko patrí medzi favoritov

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Americká počítačová firma IBM zvažuje, že si Slovensko vyberie na rozsiahlu investíciu. Krajina patrí do pätice favoritov, medzi ktorými sa spoločnosť rozhoduje. Informáciu dnes priniesol denník Hospodárske noviny, potvrdilo ju aj ministerstvo hospodárstva.

Podľa Hospodárskych novín by investícia mohla priniesť asi 3000 pracovných miest.

IBM už v súčasnosti na Slovensku zamestnáva približne 4000 ľudí. V rámci nového projektu chce firma podľa novín ponúkať služby pre amerických zákazníkov zo vzdialenejšieho pracoviska. Na budúci rok plánuje zamestnať 200 pracovníkov, plná prevádzka by mala byť spustená v roku 2013.

Ak by sa IBM rozhodol pre Slovensko, investícia by podľa Hospodárskych novín zrejme nesmerovala do Bratislavy, ale do Žiliny či Košíc. Spoločnosť svoje zámery nekomentovala. "K tejto otázke sa nebudeme vyjadrovať," uviedla komunikačná manažérka IBM Slovensko Stanislava Suchá.

Záujem IBM o Slovensko potvrdilo aj ministerstvo hospodárstva. "Slovensko sa stalo jedným z piatich vybraných kandidátov pre zahraničného investora," uviedol úrad v tlačovej správe po dnešnom stretnutí ministra hospodárstva Juraja Miškova (SaS) s predstaviteľmi IBM Slovensko.



Problémy so zamestnaním? Klikni na www.kariera.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu