Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Daňové priznanie si na posledné dni nechala polovica ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Zhruba polovica Slovákov, ktorí by mali podať priznanie k dani z príjmov za uplynulý rok, si túto povinnosť nechala tradične na posledné dni.

Daňové riaditeľstvo informovalo, že k dnešnému dňu zaevidovalo približne 670.000 formulárov z očakávaných okolo 1,2 milióna tlačív. Firmy, živnostníci či niektorí zamestnanci musia vyplnené priznania podať a daň zaplatiť najneskôr do stredy.

Podľa hovorcu Daňového riaditeľstva Miroslava Dobáka podalo daňové priznanie k dnešnému predpoludniu viac ako 620.000 fyzických osôb a vyše 49.000 podnikov. O odklad termínu podania formulára podľa posledných zozbieraných údajov z 22. marca požiadalo viac ako 16.300 ľudí alebo živnostníkov. Firmám už stačí, ak oneskorenie iba oznámia. Zatiaľ tak urobilo približne 4850 podnikov, termín im vyprší na konci marca.

Daňové priznanie k dani z príjmov musia podať do 31. marca okrem firiem a živnostníkov aj pracovníci, ktorí mali ďalšie príjmy. Formuláre musia vyplniť všetci, ktorí zarobili v minulom roku viac ako 2012,85 eura a nepožiadali o ročné zúčtovanie dane zamestnávateľa. Dokumenty sa po prvý raz vypisujú v eurách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu