Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Benzín zdražie po vyše troch mesiacoch o dva centy

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Benzín na Slovensku po vyše troch mesiacoch zrejme opäť zdražie. Cena za liter stúpne o dva centy, naftu by mali motoristi tankovať naďalej za nezmenenú cenu. Napísali to dnes internetové portály natankuj.sme.sk a tankovanie.sk, ktoré sledujú vývoj cien motorových palív.

Zdražovanie benzínu je podľa portálov dôsledkom zdražovania ropy na medzinárodných trhoch, nasledovať ho vraj môže v krátkom čase aj nafta. Ceny benzínu sa naposledy menili v polovici vlaňajšieho decembra, keď sa znížili. "Aktuálne zdraženie benzínov je pritom prvé za posledného tri a pol mesiaca," napísal portál natankuj.sme.sk.

Priemerná cena najpoužívanejšieho benzínu by sa tak mala dostať na hranicu okolo 1,2 eura za liter, motorová nafta by sa mala ďalej predávať za približne euro za liter. Nafta výraznejšie zlacnela začiatkom mesiaca po tom, čo parlament schválil zníženie spotrebnej dane na túto komoditu. Jej úpravu požadovali nákladní dopravcovia ako náhradu za nárast nákladov po zavedení elektronického výberu mýta.

Stabilné ceny palív zrejme nezostanú ani pre majiteľov dieselových motorov. "Pokiaľ sa potvrdí rast cien stredných destilátov na svetových trhoch, kde patrí aj nafta, k zdraženiu nafty na stojanoch príde čoskoro," uviedol portál tankovanie.sk.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu