Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Zrušenie žiaroviek prinieslo N. Zámkom viac roboty

Výroba žiariviek v závode Osram v Nových Zámkoch.
Výroba žiariviek v závode Osram v Nových Zámkoch.

BRATISLAVA - Z nariadenia Európskej komisie o vyraďovaní klasických žiaroviek z európskeho trhu ťaží aj novozámocká fabrika spoločnosti Osram, ktorá už výrobu klasických žiaroviek ukončila.

Zaznamenáva totiž rastúci dopyt po inovatívnych žiarovkách čo viedlo k investícii 15 mil. eur do inovatívnych technológií a rozšírenia výrobných kapacít a k prijímaniu nových pracovníkov.

"Pracovníci boli presunutí do výroby inovatívnych typov žiaroviek, kde objemy v tomto čase rastú. Asi 80 nových pracovníkov sme dokonca museli prijať," uviedol riaditeľ pre obchod, marketing a logistiku spoločnosti Roman Slobodník. Podľa nariadenia komisie sa pritom proces vyraďovania klasických žiaroviek z trhu Európskej únie začal od septembra tohto roku.

Spoločnosť Osram Slovakia a.s., sídliaca v Nových Zámkoch, patrí so svojím výrobným závodom k najdôležitejším výrobným závodom koncernu Osram vo svete a je jeden z najväčších zamestnávateľov v Nitrianskom samosprávnom kraji. Počas pôsobenia na slovenskom trhu so svetelnými zdrojmi si vybudovala pozíciu trhovej jednotky s približne 45-percentným podielom na trhu. Osram Slovensko je jediný výrobný závod na svetelné zdroje na Slovensku.

Osram je časťou sektoru Industry koncernu Siemens a jeden z dvoch najväčších výrobcov svetelnej techniky na svete. Obrat spoločnosti, z ktorého 88 % pochádza z krajín mimo Nemecka, k 30. septembru 2008 predstavoval 4,6 mld. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu