Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

DPB vyhlásil tender na nákup autobusov za 29 miliónov

Predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Branislav Záhradník
Predseda predstavenstva Dopravného podniku Bratislava Branislav Záhradník

BRATISLAVA - Bratislavský dopravný podnik vypísal tender na nákup stovky kĺbových autobusov v celkovej hodnote 29,88 milióna eur (900,18 milióna Sk) bez dane z pridanej hodnoty.

Vyplýva to z oznámenia, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) na internete. DPB tak rozbehol druhý z trojice plánovaných tendrov, prostredníctvom ktorých chce obstarať celkovo asi 200 nových autobusov.

Záujemcovia o účasť v tendri si môžu vyzdvihnúť súťažné podklady a ďalšie dokumenty do 12. októbra. Ponuky by mali predložiť do 12. novembra, otváranie obálok podnik naplánoval o deň neskôr.

Podľa zverejnených podmienok súťaže bude hlavným kritériom výberu víťaza ponúknutá cena, zaváži tiež doplnková výbava vozidiel. Nízkopodlažné autobusy pre mestskú premávku majú mať naftový pohon.

DPB tento mesiac vyhodnotil prvú súťaž na dodávku nových autobusov. Štyri desiatky vozidiel za 23,4 milióna eur (704,95 milióna Sk) bez DPH dodá jediný prihlásený uchádzač, spoločnosť Mercedes Benz Slovakia. Výhodou autobusov s kapacitou viac ako 184 cestujúcich bude klimatizácia v celom interiéri. Prvé vozidlá by sa mali v uliciach hlavného mesta objaviť na začiatku budúceho roka. Poslednú z trojice súťaží plánuje prepravca vyhlásiť v októbri. Podnik pôvodne plánoval nakúpiť 240 autobusov za 2,5 miliardy Sk (82,98 milióna eur). Tender, v ktorom uspela spoločnosť Auto Impex zastupujúca českého výrobcu Iveco Czech Republic, však bol po výzve ÚVO zrušený.

Dopravný podnik eviduje vo vozovom parku zhruba štyri stovky autobusov, z toho približne polovicu tvoria veľkokapacitné vozidlá. Tie sú podľa skorších vyjadrení predsedu predstavenstva DPB Branislava Zahradníka po skončení doby životnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu