Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Viedeň stopla SkyEurope, rozhoduje sa o krachu!

VIEDEŇ - Viedenské letisko, Flughafen Wien AG, sa dnes napriek rokovaniam s leteckým prepravcom SkyEurope Airlines nedohodlo na uhradení poplatkov letisku. Spoločnosť Flughafen Wien preto preruší poskytovanie služieb SkyEurope od piatka od polnoci.

Informovala o tom Birgit Fehslerová z tlačového oddelenia viedenského letiska. Nijaké odlety SkyEurope naplánované po piatkovej polnoci viedenské letisko neobslúži. Prerušenie služieb sa týka iba odletov z Viedne. Prichádzajúcim lietadlám letisko služby poskytne.

Viedenské letisko už v utorok tohto týždňa dočasne zastavilo vybavovanie letov SkyEurope pre nezaplatené dlhy, čo spôsobilo niekoľkohodinové meškanie odletov jej liniek a neistotu medzi cestujúcimi. Letisko obnovilo vybavovanie odletov liniek SkyEurope po tom, čo slovenský dopravca prisľúbil vyrovnať poplatky. SkyEurope je od 22. júna tohto roka pod súdnou ochranou pred veriteľmi za staré dlhy s platnosťou na tri mesiace.

SkyEurope oznámil elektronickou poštou svojim zamestnancom, že nedostanú načas júlovú výplatu a požiadal ich o súhlas s jej ďalším zdržaním. Ako v piatok ďalej informuje internetové vydanie českého denníka MF Dnes www.idnes.cz, SkyEurope je opäť blízko k svojmu koncu. "Majú o ňom do piatej popoludní rozhodnúť zamestnanci. Pokiaľ neprikývnu, správca ukončí prevádzku aeroliniek," informuje portál. List a jeho verziu potvrdili dvaja zamestnanci SkyEurope z Bratislavy a Prahy. Hovorca leteckej spoločnosti Tomáš Kika odmietol list komentovať, nechcel ani potvrdiť, či je pravdivý alebo nie. "Je to interná vec a tie zásadne nekomentujeme," citoval ho český zdroj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu