Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Matador chce dodávať pneumatiky pre Hyundai/Kia

BRATISLAVA - Gumárenská spoločnosť Matador a.s. Púchov, ktorá sa zaoberá výrobou pneumatík, prejavila záujem stať sa dodávateľom a obchodným partnerom automobilovej spoločnosti Hyundai/Kia.

"Matador má záujem ponúknuť osobné pneumatiky a pneumatiky pre SUV vozidlá (sports utility vehicles) ako dodávateľ pre prvú výbavu a potenciálne tiež montážne služby," uviedol pre agentúru SITA hovorca Matadoru Dušan Koblišek.

Ako pokračoval, rokovania o možnej spolupráci sa začali v novembri tohto roku, kedy spoločnosť Matador navštívil vedúci manažér nákupu firmy Hyundai/Kia Hyeon-Sang Na. "Predmetom jeho návštevy bol marketingový prieskum, ktorým si automobilka mapuje výber svojich budúcich dodávateľov, zisťuje kvalitu výroby a výrobnú kapacitu spoločnosti," komentoval Koblišek. Definitívne sa o dodávkach rozhodne až po prezentácii spoločnosti Matador v juhokórejskom Soule v budúcom roku.

Začiatok výroby automobilky Kia pri Žiline je plánovaný na koniec roku 2006, pričom v roku 2007 by sa malo v závode vyrobiť približne 300 tis. vozidiel. Celková potreba pneumatík pre vozidlá Kia by mala dosiahnuť 1,5 mil. kusov ročne. Skupina Matador dosiahla za tri kvartály tohto roka tržby 8,5 mld. Sk. Zisk skupiny za deväť mesiacov tohto roka bol vo výške 473 mil. Sk.

Skupina predstavuje vertikálne integrovanú skupinu podnikov zaoberajúcich sa rôznymi činnosťami v oblasti výroby, spracovania a predaja pneumatík, gumárenských výrobkov, strojov a strojných zariadení, dopravných pásov a aktivít v oblasti automotive.

Medzi najvýznamnejšie spoločnosti v skupine patria Matador Automotive, spoločný výrobný podnik v Rusku Matador Omskšina, spoločný výrobný podnik v Etiópii Matador ATC, ako aj obchodné spoločnosti Matador Deutschland, Matador UK, Matador Praha či novovzniknutá spoločnosť Matador Slovensko, ktorá bude poskytovať služby a produkty Matadoru na domácom trhu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu