Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

V N. Zámkoch avizujú hromadné prepúšťanie

(Zdroj: SITA)

NITRA – V Nových Zámkoch prídu o prácu ďalší ľudia. Hromadné prepúšťanie 58 ľudí ohlásila slovenská strojárska firma. „Firma hľadá riešenia, ako toto číslo znížiť, cez 20 ľudí to ale bude určite,“ informovala Marta Ladzianska z Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Nových Zámkoch. Meno firmy nezverejnia, nakoľko nemajú jej súhlas.

Miera nezamestnanosti v okrese Nové Zámky dosiahla ku koncu marca 10,19 percenta, čím prvý raz prekročila hranicu desiatich percent. Na konci januára bola 8,31 percentná nezamestnanosť. Úrad práce eviduje 7 374 uchádzačov o zamestnanie, voľných pracovných miest bolo ku koncu marca 359.

V okrese Šaľa dosiahla nezamestnanosť 8,51 percenta, na 110 voľných miest pripadá 2 375 uchádzačov o prácu. Ladzianska očakáva, že v najbližšom období sa miera nezamestnanosti ešte zvýši, i keď nárast by už nemal byť taký markantný ako doteraz. Novozámocký okres veľmi zasiahlo prepúšťanie v Maďarsku, hlavne v oblasti Ostrihomu.

„Z celkového počtu 80 uchádzačov o prácu, ktorí sa zaevidovali v poslednom mesiaci z krajín EÚ, bolo vyše 70 z Maďarska,“ skonštatovala Ladzianska. Situácia by sa preto podľa nej po pominutí vlny prepúšťania v Maďarsku mohla zlepšiť, zároveň sa začína obdobie sezónnych prác v stavebníctve a poľnohospodárstve.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu