Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Slovintegra chce vytesniť spoločníka levickej elektrárne

(Zdroj: SITA)

LEVICE - Bratislavská investičná spoločnosť Slovintegra chce vytesniť menšinového spoluvlastníka v spoločnosti Slovintegra Energy, ktorá prevádzkuje paroplynovú elektráreň v Leviciach. Informoval o tom Juraj Bizoň, právny zástupca Miroslava Gaža, ktorý má v elektrárni 30-percentný podiel. Reakciu Slovintegry sa nepodarilo zistiť.

Menšinového spoluvlastníka dnes nevpustili na valné zhromaždenie, ktoré malo na programe práve zmenu vlastníckych pomerov. Spoločnosť Slovintegra výstavbu elektrárne z veľkej časti financovala a má na Gažov podiel v Slovintegra Energy záložné právo. Toto právo si aj uplatnila pre údajné zlyhanie projektu. Gažo má dostať za svoj podiel vo firme 36.475 eur (približne 1,1 milióna korún), čo je podľa neho asi jednodňový hrubý zisk elektrárne.

Právoplatnosť dnešného valného zhromaždenia bude pravdepodobne riešiť súd, pretože podľa Gaža je zmluva o prevode neplatná a valné zhromaždenie označil za nezákonné.

Paroplynovú elektráreň v levickom priemyselnom parku začali stavať v lete roku 2006 a viac ako rok už vyrába elektrickú energiu. Od svojho uvedenia do prevádzky vyrobila viac než 740.000 megawatthodín elektrickej energie. Tržby v roku 2007 prekročili 500 miliónov korún (16,6 milióna eur) a v roku 2008 1,5 miliardy korún (49,79 milióna eur).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu