Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Výrobca obuvi Ecco prepustí v Martine 271 ľudí

MARTIN - Výrobca obuvi Ecco Slovakia prepustí v Martine 271 ľudí, väčšinou robotníkov. Hlavnou príčinou je svetová hospodárska kríza, pre ktorú spoločnosti poklesol počet objednávok. Dnes to potvrdil šéf odborov vo fabrike s približne 800 zamestnancami Pavol Húšťava. Podľa neho Ecco už vlani prepustilo 250 pracovníkov.

"S prepúšťaním by sa malo začať od 1. mája. Šanca, že sa prepustení ľudia niekde ľahko zamestnajú, je malá. V Liptovskom Mikuláši výrobca obuvi Gabor tiež zatvára závod," poznamenal Húšťava. V martinskom regióne koncom februára miera nezamestnanosti neprekročila sedem percent, celoslovenský priemer sa šplhá takmer k desiatim percentám.

O prácu na Liptove prídu viac než štyri stovky ľudí, Gabor naopak napriek kríze nechystá prepúšťanie vo svojom závode v Bánovciach nad Bebravou. V tejto fabrike by tento rok malo pracovať asi 1200 zamestnancov. Na Slovensku sú v súčasnosti ohrozené tisícky pracovných miest. Pre svetovú hospodársku krízu už viaceré fabriky v celej krajine ohlásili prepúšťanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu