Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

SPP investuje vyše 200 mil. eur, najmä do distribučnej siete

Slovenský plynárenský priemysel
Slovenský plynárenský priemysel (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Trojica spoločností hlavnej skupiny plynární SPP plánuje v tomto roku investície viac ako 200 miliónov eur (vyše šesť miliárd korún). Najväčšia časť investičného balíka sa má použiť na obnovu a rekonštrukcie distribučnej siete, informoval dnes hovorca materskej spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel Ondrej Šebesta.

"Predpokladáme, že väčšinu prác v oblasti rekonštrukcií plynových sietí realizujú pre skupinu SPP slovenskí dodávatelia," poznamenal v tlačovej správe predseda predstavenstva SPP Bernd Wagner. Plynárne prispejú investíciami k udržaniu zamestnanosti na Slovensku v čase svetovej hospodárskej krízy, dodal.

Stovky miliónov eur majú okrem rozvoja a obnovy prepravných a distribučných sietí podporiť aj služby zákazníkom. Investície spoločnosť plánuje nasmerovať do všetkých regiónov Slovenska. Väčšinu (51 percent) akcií SPP vlastní štát. Zvyšný 49-percentný balík si delia zahraničné spoločnosti GDF Suez a E.ON Ruhrgas, ktoré majú manažérsku kontrolu v podniku.

Dcérska spoločnosť SPP-distribúcia zabezpečuje od júla 2006 rozvod plynu pre približne 1,5 milióna odberateľov na Slovensku. Eustream má na starosti tranzit komodity cez územie krajiny ďalej na západ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu