Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medical Glass napriek upchatej kanalizácii spustil výrobu

Upchatá kanalizácia na pozemku firmy Medical Glass
Upchatá kanalizácia na pozemku firmy Medical Glass

BRATISLAVA - Výrobca sklených obalov pre farmaceutický priemysel Medical Glass, ktorý zamestnáva 160 ľudí, dnes po vyše týždni obnovil výrobu.

Informovali o tom zástupcovia firmy. Dôvodom odstávky bol spor o používanie kanalizácie, ktorej majiteľ zablokoval potrubie. Vlastník kanalizácie, spoločnosť Burnel, tvrdil, že podnik ju využíval nelegálne. Medical Glass spustil výrobu vďaka recyklačnej technológii, ktorá firme umožnila opätovne využívať vodu z výroby.

"Našou záchranou bolo, že technológia mala byť súčasťou čističky odpadových vôd, ktorú sme chceli stavať v novembri minulého roka," informoval konateľ spoločnosti Medical Glass Stanislav Beňa. Upchatá kanalizácia na splaškovú a dažďovú vodu však podľa neho zostáva problémom aj naďalej. Beňa upozornil, že 160 zamestnancov stále využíva chemické toalety.

Majiteľ kanalizácie o jej spriechodnení neuvažuje. "Neexistuje žiadne opatrenie, ktoré by nám prikazovalo, aby sme to uvoľnili," povedal konateľ spoločnosti Burnel Rastislav Opaterný. Argumentoval tým, že starosta Dúbravky zrušil svoje opatrenie z minulého týždňa na okamžité uvoľnenie potrubia. "Naše dôvody akceptoval aj obvodný úrad životného prostredia, ktorý pôvodne vydal výzvu na spriechodnenie kanalizácie," doplnil. Burnel už podľa neho písomne požiadal o zrušenie výzvy.

Firma Burnel odkúpila kanalizáciu začiatkom októbra minulého roku od pôvodného vlastníka, spoločnosti Technické sklo. Tá podľa Opaterného definitívne odstúpila od zmluvy s výrobcom sklených obalov ešte v auguste minulého roka. Opaterný upozornil, že právny zástupca Medical Glassu odsúhlasil platnosť výpovede a písomne potvrdil, že zmluva medzi Medical Glassom a Technickým sklom je platná do 1. marca tohto roka. Odvolal sa tiež na rozhodnutie súdov, podľa ktorých nie sú povinní umožniť spoločnosti Medical Glass odvod ich odpadových vôd do kanalizácie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu