Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Výroba striekačiek v Starej Turej ostáva, prepúšťanie nehrozí

STARÁ TURÁ - Spoločnosť Chirana T.Injecta bude pokračovať vo výrobe injekčných striekačiek, ktorej koncom vlaňajška pre lacnejšiu konkurenciu z Ázie hrozil zánik.

Firme v Starej Turej sa totiž podarilo zabezpečiť dostatok objednávok. Zachovanie produkcie odvrátilo i hrozbu hromadného prepúšťania, o prácu mali prísť približne dve stovky ľudí. Dnes o tom informoval Karol Wolf, ktorý spoločnosť mediálne zastupuje.

"Máme stále dostatok objednávok, kríza sa nás v odbytovej časti zatiaľ nedotkla. Firma je schopná úspešne konkurovať iným výrobcom a nemusí rušiť výrobu striekačiek, ktorá strácala konkurencieschopnosť," uviedla spoločnosť v tlačovej správe. Podnik v uplynulých mesiacoch vraj prešiel viacerými racionalizačnými opatreniami, bližšie ich však nespresnil. Podľa informácií z fabriky po dohode niektorí zamestnanci odišli. V závode koncom vlaňajška pracovalo približne 570 ľudí.

V Starej Turej sa injekčné striekačky vyrábajú od roku 1947. Ich výroba prináša firme približne štvrtinu z celkových tržieb. Okrem striekačiek spoločnosť produkuje aj zdravotnícke ihly a iný zdravotnícky materiál. Na Slovensku postupne pribúdajú firmy, ktoré chcú pre slabší odbyt výrobkov v dôsledku svetovej hospodárskej krízy prepúšťať svojich zamestnancov. V krajine sú ohrozené tisícky pracovných miest. Miera nezamestnanosti na Slovensku v januári stúpla na 9,03 percenta, bola tak najvyššia od februára 2007.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu