Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

V Žilinskom kraji je už 5 929 nezamestnaných!

Zobraziť galériu (2)

Hromadné prepúšťanie ohlásila na úrade práce v ŽiIine firma Rubena Slovakia, v ktorej príde o prácu 78 ľudí. V tomto regióne je už 5 292 nezamestnaných. Výpovedi sa nevyhnli ani pracovníci firiem Nemak, FAB, Bonanza a Illichmann Aluminium Casting v banskobystrickom kraji.

V okresoch Žiar nad Hronom, Banská Štiavnica a Žarnovica je hromadným prepúšťaním ohrozených vyše 280 zamestnancov z piatich podnikov. Stotri ľudí musí od 23. februára do konca mája prepustiť výrobca hliníkových zliatin pre automobilový priemysel Nemak Slovakia. Zo svojich 89 zamestnancov avízovala prepúšťanie 61 pracovníkov aj firma FAB Slovakia v Novej Bani.

Prepúšťanie má zrealizovať od konca apríla do konca tohto roka. Všetkých 47 zamestnancov k 13. februáru prepustí aj žarnovická firma Bonanza Slovakia. V Žarnovici má pre nadbytočnosť prísť v priebehu marca o prácu aj 40 z 218 zamestnancov firmy Illichmann Aluminium Casting. Pre zlú ekonomickú situáciu stratí spoločnosť Rhenac Metallprodukte 33 zamestnancov. V spomínaných okresoch je už zaevidovaných 772 nových uchádzačov o prácu, voľných miest je však len 160. 

 

V Žilinskom kraji prídu o prácu ďalšie stovky ľudí

Na Úrad práce v Žiline ohlásila hromadné prepúšťanie firma Rubena Slovakia v Predmieri. V mesiacoch február až apríl by v nej malo o prácu prísť 78 zamestnancov. V tomto regióne ohlásila ešte v jeseni minulého roka hromadné prepúšťanie aj firma Kinex Bytča, ktorá by mala do konca apríla prepustiť 198 ľudí. V Kysuckom Novom Meste dostane do konca júna výpoveď aj 200 zamestnancov spoločnosti Ina Kysuce, do konca mája 34 pracovníkov firmy Kinex – Strojáreň. Nezamestnanosť tak dosiahla v žilinskom regióne 5,14 %, čo je 5292 nezamestnaných. Oproti novembru 2008 sa zvýšil počet o 463 ľudí.

Na martinský Úrad práce ohlásili hromadné prepúšťanie ďalšie tri firmy, ktoré nedali súhlas na zverejnenie ich názvov. Počas jarných mesiacov by mali prepustiť 215 ľudí. Do konca februára príde o prácu aj 76 ľudí zo strojárskej firmy Viena International v Martine.

 

Kia Motors neprepúšťa, skrátili pracovné zmeny

O prepúšťaní zatiaľ neuvažuje najväčší zamestnávateľ v regióne Žiliny Kia Motors. Avšak svojim zamestnancom skrátil pracovný čas. "Pre február sa bude čas upravovať zrejme na 30 hodín týždenne, zatiaľ to ešte nebolo potvrdené," konštatoval jej hovorca Dušan Dvořák. Automobilka sa k škodám, ktoré jej vznikli pre problémy s plynom, vyjadrovať nechce.

V Žilinskom kraji je
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu