Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Vo fabrike v Kolárove sa už týždeň nepracuje

(Zdroj: SITA)

NITRA - Zamestnanci firmy Kromberg & Schubert v Kolárove majú už od pondelka celozávodnú dovolenku. Ako informovala Mária Kobidová z miestnej odborovej organizácie OZ KOVO, dôvodom je, že v nemecká automobilka BMW, pre ktorú Kromberg & Schubert vyrába, momentálne stojí. Celkovo v kollárovskej fabrike pracuje takmer 1 900 ľudí.

Do práce by mali nastúpiť opäť v pondelok. „Bližšie sa dozvieme v priebehu budúceho týždňa, o prepúšťaní však zatiaľ vedenie firmy nehovorí,“ uviedla Kobidová. Spoločnosť Kromberg & Schubert sa zaoberá výrobou káblových zväzkov pre automobilový priemysel. Jediným vlastníkom slovenskej spoločnosti je rakúska firma Kromberg & Schubert Austria GmbH & Co. KG, ktorá patrí do nemeckého koncernu Kromberg & Schubert GmbH & Co. KG.

V apríli tohto roku zamestnanci Kromberg & Schubert v Kolárove štrajkovali za vyššie mzdy a lepšie pracovné podmienky, podarilo sa im dosiahnuť zvýšenie platov od 1. mája o päť percent, príplatok za prácu v sobotu sa zvýšil z 25 percent na 35 percent a za nedele z 50 percent na 100 percent.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu