Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Veľkí investori zatiaľ prepúšťanie neplánujú

Kia Motors Slovakia
Kia Motors Slovakia

BRATISLAVA - Spoločnosti Sony, Kia, Getrag Ford, Samsung a Peugeot zatiaľ neplánujú na Slovensku prepúšťať. Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR, investori Sony, Kia a Getrag Ford dokonca predpokladajú vytvorenie nových pracovných miest vzhľadom na plánované rozšírenie svojej výroby na Slovensku.

Podľa výsledkov Monitorovacieho výboru, ktorý má hodnotiť dopady finančnej krízy na Slovensku, znižovanie počtu svojich pracovníkov plánujú spoločnosti Matador Automotive, a.s. a Eltek Valere, s.r.o. Liptovský Hrádok. "Matador Automotive plánuje prepustiť 126 zamestnancov a firma Eltek 18 pracovníkov," uviedlo Ministerstvo hospodárstva SR.

Monitorovací výbor, ktorý pôsobí pod gesciou rezortu hospodárstva, vyhodnocuje hospodársku situáciu každé dva týždne z makroekonomického aj mikroekonomického hľadiska. "Hodnotili sme eurozónu, porovnávali sme krajiny V4, respektíve celú Európu ako takú. Môžeme konštatovať, že slovenská ekonomika aj tak zostane najrýchlejšie sa rozvíjajúcou v Európskej únii. Z pohľadu mikroekonomiky sme preverovali riziko prepúšťania ľudí, najmä u tých investorov, ktorí dostali štátnu pomoc. To číslo je zhruba na úrovni do 150 zamestnancov," uviedol generálny riaditeľ sekcie stratégie ministerstva hospodárstva Vojtech Ferencz.

Výbor oslovil celkovo 71 investorov, pričom reagovalo 46 spoločností.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu