Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Návrh rozpočtu na budúci rok sa nebude otvárať, tvrdí Fico

Predseda vlády Robert Fico
Predseda vlády Robert Fico

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico je presvedčený, že vládou schválený návrh rozpočtu na budúci rok, sa už nebude otvárať.

Doplnil pritom, že dohody, ktoré boli urobené budú platiť s tým, že vláda ponúkne Národnej rade SR určité riešenia, ktoré umožnia pružne reagovať na potrebu napríklad prehodnotiť niektoré čísla.

"Ale nepôjdeme do jednotlivých kapitol," uviedol Fico po schválení opatrení, ktoré vládny kabinet pripravil s cieľom minimalizovať dopady finančnej krízy na slovenskú ekonomiku. Podľa premiéra vláda dnes stojí pred otázkou, ako sa postaviť k možným výpadkom príjmov štátneho rozpočtu na budúci rok spôsobeného spomalením tempa rastu slovenskej ekonomiky.

Fico pritom ubezpečil, že v budúcom roku bude deficit verejných financií nižší ako v tomto roku. "Z toho vyplýva, že pokračujeme v historicky najvýznamnejšej konsolidácii, nejdeme cestou zvyšovania deficitu," uviedol premiér pre novinárov. Poukázal pritom aj na predpoklad, že slovenská ekonomika bude v budúcom roku rásť najrýchlejšie spomedzi krajín Európskej únie. Zároveň pripomenul, že vládny kabinet bude rešpektovať aj naďalej maastrichtské kritéria ako aj Pakt stability a rastu. V tejto súvislosti však poukázal na niektoré ostatné krajiny, ktoré s tým budú mať problém.

Vláda sa podľa slov jej premiéra v dokumente, ktorý schválila na svojom zasadnutí, zaviazala, že v ďalšom období nepôjde cestou zvyšovania daní a zvyšovania odvodov a nechce ísť ani cestou privatizácie strategických podnikov. "Každú jednu korunu, ktorú sem sľúbili sociálnym programom naplníme a rovnako naplníme všetky programy, ktoré sme chceli podporiť v roku 2009, či už štátu pomoc, stimuly a ďalšie veci,“ doplnil Fico.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu