Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Regina Ovesny-Straka končí, novým šéfom SLSP bude Jan Rollo

(Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - Novým generálnym riaditeľom Slovenskej sporiteľne (SLSP) sa od 1. marca budúceho roka stane Jan Rollo. Dlhoročná predsedníčka predstavenstva a generálna riaditeľka SLSP Regina Ovesny-Straka sa stane novou generálnou riaditeľkou rakúskej sporiteľne Salzburger Sparkasse a po štrnástich rokoch pôsobenia v pozícii vrcholovej bankovej manažérky na Slovensku sa vráti do Rakúska. Informovala o tom SLSP.

"V pozícii manažéra banky už takmer nie je možné zažiť viac, ako som ja mala možnosť vidieť na Slovensku - rozvoj Slovenska na atraktívne miesto na podnikanie, privatizáciu najväčšej banky v krajine a znovuvybudovanie jej veľmi úspešnej pozície na trhu, prechod na jednotnú európsku menu euro a presťahovanie sa sporiteľne do novej budovy ústredia," povedala Regina Ovesny-Straka k rozhodnutiu, ktoré zvažovala už dlhší čas.

"Môžem sa spätne obzrieť za mnohými úspechmi banky a som veľmi rada, že odovzdávam Slovenskú sporiteľňu vo vynikajúcej kondícii do veľmi schopných rúk. A taktiež sa teším, obzvlášť z osobných dôvodov, na úlohu, ktorá je pre mňa výzvou v Rakúsku," povedala Regina Ovesny-Straka.

Generálny riaditeľ Erste Group Andreas Treichl uviedol, že Regina Ovesny-Straka odviedla vynikajúcu prácu v procese transformovania SLSP na slovenskú banku číslo jeden, nielen čo sa týka jej pozície na trhu, ale tiež v oblasti kvality služieb a orientácie na klienta. Pozíciu generálneho riaditeľa SLSP prevezme v marci 2009 Jan Rollo po predchádzajúcom súhlase Národnej banky Slovenska.

Jan Rollo prichádza z českej dcérskej spoločnosti GE Money Bank, kde pôsobil od roku 2003 ako člen predstavenstva so zodpovednosťou za retailové bankovníctvo. Predtým bol zodpovedný za komerčné bankovníctvo v GE Money Bank a pracoval tiež pre Citigroup a Bank Austria.

SLSP je najväčšia slovenská banka. Po podpise zmluvy medzi Ministerstvom financií SR a Erste Bank o predaji majoritného balíka akcií, ktorý sa uskutočnil v januári 2001, sa SLSP začlenila do finančnej skupiny Erste Bank der österreichischen Sparkassen AG. V súčasnosti Erste Bank vlastní 100 % akcií SLSP.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu