Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Samosprávy môžu žiadať peniaze na priemyselné parky

BRATISLAVA - Ministerstvo hospodárstva SR a Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) vyhlásili v pondelok novú výzvu na predkladanie projektov v operačnom programe Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v rámci opatrenia zameraného na podporu spoločných služieb podnikateľov.

Cieľom tejto pomoci je podpora verejného sektora pri budovaní infraštruktúry pre rozvoj podnikania v oblasti priemyslu a služieb prostredníctvom revitalizácie bývalých priemyselných a podnikateľských lokalít s pozitívnym dopadom na tvorbu nových pracovných príležitostí a podnikateľských aktivít v regiónoch. "V rámci tejto výzvy sú oprávnené aktivity zamerané na výstavbu a revitalizáciu infraštruktúry hnedých priemyselných parkov," dodala hovorkyňa SARIO Jana Murínová.

Projekty v rámci tejto výzvy môžu podľa Murínovej predkladať vyššie územné celky a obce. "Žiadosť o poskytnutie nenávratného finančného príspevku a projekt, vrátane povinných príloh, musia byť doručené do agentúry najneskôr do 17. októbra tohto roku," dodala Murínová. Na tento účel je pritom vyčlenených 1, 4 mld. Sk. Minimálna výška pomoci na jeden projekt je stanovená na 200 tis. eur a maximálna výška pomoci na projekt je 10 mil. eur, pričom výška celkových výdavkov na projekt nesmie prekročiť 50 mil. eur. Doba realizácie projektu zase nesmie presiahnuť 36 mesiacov. Žiadateľ o podporu musí pritom preukázať doklad o disponovaní s finančnými prostriedkami na realizáciu projektu vo výške minimálne 5 % oprávnených výdavkov na projekt.

Podrobnosti výzvy, ako aj presné podmienky žiadosti o príspevok sú podľa Murínovej uvedené na internetovej stránke SARIO a takisto na stránke ministerstva hospodárstva.

(1 EUR = 31,988 SKK)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu