Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Požiar Metsä Tissue zásobovanie slovenského trhu neohrozí

Včerajší požiar skladu Metsä Tissue neohrozí, nai neobmedzí zásobovanie slovenského trhu.
Včerajší požiar skladu Metsä Tissue neohrozí, nai neobmedzí zásobovanie slovenského trhu.

BRATISLAVA - Dodávky hygienických papierov na slovenský trh po požiari skladu spoločnosti Metsä Tissue (bývalé TENTO) Žilina by nemali byť ohrozené, ani obmedzené.

Konštatoval to generálny sekretár Zväzu celulózo-papierenského priemyslu (ZCPP) SR Juraj Dlhopolček. Podľa neho sú výrobné kapacity slovenských papierenských firiem dostatočné a okrem Metsä Tissue sa podobný sortiment vyrába aj v SHP Harmanec. Výrobné linky Metsä Tissue neboli požiarom zasiahnuté, pracujú na plnú kapacitu. Slovensko v súčasnosti dve tretiny produkcie hygienických papierov vyváža a iba jedna tretina smeruje na domáci trh. V roku 2007 firmy združené v ZCPP vyrobili viac ako 150 000 ton hygienických výrobkov.

ZCPP vyjadruje solidaritu so zamestnancami a vedením akciovej spoločnosti Metsä Tissue, ktorú v nedeľu postihol rozsiahly požiar v sklade hotových výrobkov. Zároveň oceňuje včasný a obetavý zásah hasičských zborov zo Žilinského kraja, ktorí zachránili výrobné kapacity podniku, zabránili rozšíreniu požiaru mimo závod a ochránili tak obyvateľstvo. Dlhopolček ocenil aj prácu polície, keď na mieste zásahu zadržala podpaľača, ktorý požiar úmyselne založil. "Všetky celulózovo-papierenské podniky na Slovensku v tejto ťažkej chvíli solidarizujú so zamestnancami firmy Metsä Tissue a sú na požiadanie ochotné pomôcť," dodal Dlhopolček.

Škody po rozsiahlom požiari v žilinskom papierenskom závode Metsä Tissue a. s. sa šplhajú k niekoľkým desiatkam miliónov. Požiar vypukol v nedeľu po 19:00, plamene sa podarilo dostať pod kontrolu po štyroch hodinách. Oheň založil bývalý zamestnanec tejto firmy, ktorého nedávno prepustili, k podpaľačstvu sa priznal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu