Piatok14. jún 2024, meniny má Vasil, zajtra Vít

Požiar žilinských papierní, ktorý založil bývalý zamestnanec, je takmer uhasený

Oheň sa vznietil v nedeľu po 19:00. V skladoch, ktoré oheň zničil, údajne horelo zhruba 25 miliónov kotúčov toaletného papiera. Zobraziť galériu (33)
Oheň sa vznietil v nedeľu po 19:00. V skladoch, ktoré oheň zničil, údajne horelo zhruba 25 miliónov kotúčov toaletného papiera.

BRATISLAVA - Rozsiahly požiar dvoch skladov popredného výrobcu papierenských produktov Metsä Tissue (bývalé Tento) v Žiline, ktorý založil bývalý zamestnanec v nedeľu večer, hasiči už takmer zlikvidovali.

V súčasnosti hasia iba malé ohniská, ktoré by už nemali byť nebezpečné. ČTK to potvrdil krajský policajný šéf v Žiline František Posluch. Požiar zničil sklady s výrobkami, výrobnú linku zachránili.

"Sú tam drobné ohniská, ktoré hasiči nejakým spôsobom hasia. Dotlie to a nie je čo robiť," dodal Posluch. Zopakoval, že požiar založil bývalý pracovník firmy, ktorého nedávno prepustili. Obvinenému mužovi hrozí až 15 rokov väzenia.

K podpáleniu skladu sa priznal 44-ročný muž, ktorého údajne z firmy pred týždňom prepustili. Podľa našich informácií páchateľ prechádzal prvou halou, v ruke držal umelohmotné vrece, ktoré zapálil. S tým chodil po hale, pričom od vreca odkvapkávali plamienky a následne sa chytila celá hala. "Ten asi nemal svedomie. Snažil sa zapáliť aj druhú halu. Dostal sa dovnútra, ale v ďalšom konaní mu polícia zabránila. Tá sa totiž dostala k záznamom z priemyselnej kamery a tam ho objavili, ako sa snažil zapaľovať," prezradil zdroj z polície.

Oheň sa vznietil v nedeľu po 19:00. V skladoch, ktoré oheň zničil, údajne horelo zhruba 25 miliónov kotúčov toaletného papiera. Hasiči a polícia už skôr informovali, že pri požiari sa nikto nezranil. Podarilo sa tiež zachrániť výrobnú linku, a predísť tak omnoho vyšším škodám na majetku. Žilinská fabrika patrí do fínskej skupiny Metsä Tissue. Vyrába toaletný papier, hygienické vreckovky, kuchynské utierky a servítky.

Video: Ondrej Lipták




Video: Frenkis55




Video: Nový Čas



V Žiline horel závod Tento, k činu sa priznal bývalý zamestnanec! >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu