Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Pozor na nebezpečný krém proti pehám!

BRATISLAVA - Na slovenskom trhu môže byť nebezpečný krém proti pehám, varuje Úrad verejného zdravotníctva. Informáciu o výskyte nebezpečných kozmetických výrobkov v Európskej únii získalo Slovensko z európskeho systému RAPEX.

Ide o krém s názvom Frecle cream z USA v bielej nádobe s červeným viečkom, uložený v červenej škatuľke. Výrobok obsahuje 39 000 mg/kg ortuti, čo je v rozpore s nariadením vlády, ktorým sa ustanovujú požiadavky na kozmetické výrobky. Ortuť môže spôsobiť podráždenie pokožky a rôzne alergické reakcie. Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje aj na výrobok do sauny a kúpeľa Kneipp Sauna preparation – Rosmarin Orange z Nemecka.

Výrobok nie je označený varovným symbolom „horľavina“ a nie je opatrený vhodným detským uzáverom, čím predstavuje zdravotné riziko najmä pre malé deti. Výrobok je v 100 ml sklenenej fľaši so zeleným plastovým uzáverom, tekutina žltej farby má ovocnú vôňu.

V laku na nechty z Nemecka LCN Nail polish zistili dibutylftalát, čo je v rozpore s prílohou nariadenia vlády. Dibutylftalát je látka, ktorá môže poškodiť ešte nenarodené dieťa, má negatívny vplyv na rozvoj mužských a ženských reprodukčných orgánov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu