Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Rast priemyslu sa zrýchlil

BRATISLAVA - Slovenský priemysel zrýchlil v apríli tempo medziročného rastu na 14,9 percenta. V marci výroba v priemysle stúpla po úprave predbežných údajov o 12,6 percenta.

Informoval o tom dnes Štatistický úrad. Pomalšie ako v treťom mesiaci však vzrástla v apríli výroba dopravných prostriedkov, ktorá výrazne ovplyvňuje výkon ekonomiky.

Produkcia dopravných prostriedkov, ktorá zastupuje závody automobiliek Volkswagen, Peugeot-Citroën a KIA Motors, v apríli medziročne vzrástla o 69,6 percenta v porovnaní s marcových revidovaným nárastom o 83,1 percenta.

Samotná priemyselná výroba, očistená od baníctva a výroby a rozvodu energií, zrýchlila v apríli tempo rastu na 18,1 percenta z upravených 15,8 percenta v marci. Ťažba nerastných surovín vo štvrtom mesiaci roka medziročne stúpla o 8,1 percenta po marcovom náraste o revidovaných sedem percent. Výroba a rozvod elektriny plynu a vody prehĺbila v apríli medziročný pokles na 7,6 percenta zo siedmich percent v predchádzajúcom mesiaci.

Kumulatívne za prvé štyri mesiace roka si priemysel polepšil medziročne o 14,9 percenta. --------------------------------------------------------------------------------
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu