Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Samsung nasledujú dodávatelia, Hanil Pack investuje 220 miliónov Sk

BRATISLAVA - Juhokórejský Samsung Electronics, ktorý stavia svoj nový závod na výrobu modulov z tekutých kryštálov (LCD) neďaleko Trnavy, už nasledujú aj jeho dodávatelia. Firma Hanil Pack sa rozhodla postaviť na okraji Šale továreň na výrobu rôznych obalových materiálov za 220 miliónov korún. Spoločnosť zamestná 50 ľudí, napísali dnes Hospodárske noviny.

Obalové materiály bude Hanil Pack dodávať pre Samsung pri Trnave aj jeho závod v Galante, ktorý vyrába spotrebnú elektroniku. K ich klientom by mali patriť aj podniky z automobilového priemyslu, uviedli Hospodárske noviny.

Skupina Hanil na Slovensku pôsobí od roku 2005. Jedna z jej dcérskych spoločností Hanil E-HWA Automotive Slovakia má závod v Dubnici nad Váhom a vyrába interiérové diely pre závod KIA v Tepličke nad Váhom.

Podľa Hospodárskych novín bude väčšina subdodávateľov Samsungu sídliť priamo vo Voderadoch neďaleko Trnavy. V susedstve továrne by mal vyrásť priemyselný park, kde bude najväčším investorom juhokórejský Hansol LCD. Táto spoločnosť sa zameriava na vývoj a produkciu zobrazovacích častí LCD displejov a pri Trnave chce zamestnať 1800 ľudí.

Ďalší dodávateľ Fine DNC bude v parku vyrábať rôzne oceľové dielce a rámy. Jedna z dcérskych spoločností juhokórejského koncernu, Samsung Cheil Industries, sa bude spolu s firmou Samjin LND špecializovať na dodávky základových dosiek a rôznych ďalších plastových súčastí LCD displejov, uviedol denník.

Samsung plánuje neďaleko Trnavy investovať 320 miliónov eur (necelých 11 miliárd korún) a zamestnať 1200 ľudí. Ďalších 4 500 pracovných miest vytvoria jeho dodávatelia, ktorí spolu investujú viac ako 10 miliárd korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu