Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Slováci milujú luxusné auta, kupujú ich však len pomaly

BRATISLAVA - Vlastniť exkluzívne auto za niekoľko desiatkov miliónov korún je vecou nielen prestíže, ale aj životného štýlu. Záujem o kúpu luxusných áut, ako napríklad Aston Martin, Bentley, Ferrari, Lamborghini, Maserati či Rolls Royce na Slovensku rastie. Ich predaj je však ešte stále iba na začiatku.

"Slováci sú trochu konzervatívnejší a stále sa držia pri tých značkách, ktoré u nás sa už dlhodobo predávajú," povedal ČTK Vladimír Kozár, spolumajiteľ spoločnosti Car Exclusive, ktorá predáva na Slovensku luxusné autá. Podľa neho chvíľu potrvá, kým sa Slováci rozhodnú vymeniť značku auta, aby sa zviditeľnili a odlíšili sa od ostatného davu.

Medzi majiteľov luxusných tátošov patria známi podnikatelia a športovci. Luxusný Maybach v hodnote 16 miliónov korún vlastní napríklad Alexander Rozin, generálny riaditeľ Incheby. Jeho syn sa môže zas pochváliť superluxusným Porsche Cayen. Rýchlostný klenot zo stajne Ferrari vlastní aj Juraj Mác, ktorý sa ako jediný Slovák zúčastnil na škandalóznej rely Gumball 3000.

Luxusné auto si podľa Kozára solventný zákazník nekúpi hneď pri prvej návšteve predajne. Najskôr sa informuje, obhliadne si vystavené autá a až potom sa rozhodne pre konkrétny model. Car Exlusive ponúka autá rádovo od 3,5 milióna korún za Ferrari po 19 miliónového Rolls Royca.

Takmer všetky autá vyrábajú podľa želania zákazníka s individuálnymi zmenami, úpravami a doplnkami. Najčastejšie ide o úpravu výfukového potrubia alebo riadiacej jednotky, aby sa zvýšil výkon auta. Veľmi žiadaná je aj optická zmena luxusných tátošov, ako napríklad výmena nárazníka.

Keďže predajňa exkluzívnych áut funguje v Bratislave len od začiatku roka, podľa Kozára ešte je skoro hovoriť, aká značka je najpopulárnejšia. "Z každej značky sme predali nejaký ten kus, ale konkretizovať nebudem," povedal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu