Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Benefity v práci: Takto firmy motivujú zamestnancov!

Služobné auto či počítač patria k častým benefitom.
Služobné auto či počítač patria k častým benefitom.

Firemné výrobky, jazykové kurzy alebo mobilný telefón - to sú najčastejšie výhody, na ktoré lákajú šéfovia nových zamestnancov už pri pohovoroch. A vedia prečo. Takéto rozmaznávanie sa im totiž oplatí! Všeobecná spokojnosť, väčšia výkonnosť a vernosť sú pre firmy najlepším zadosťučinením. Aké pracovné benefity letia najviac?

Lístky na obed alebo firemné školenia sú takmer pre každú spoločnosť samozrejmosťou. Ak sa však šéfovia chcú pobiť o kvalitnejších zamestnancov, musia v benefitoch nasadzovať stále vyššiu latku.

Výber vhodných bonusov


Nájsť rovnaké výhody v jednej firme je takmer nemožné. V každom odvetví a odbore sú totiž požiadavky podriadených odlišné. Konečné slovo má však zamestnávateľ. Napríklad tí, ktorí pracujú celý čas za počítačom, ocenia vyplatenie športových aktivít ako plávanie či tenis. Naopak je to v prípade, ak robíte väčšinou v teréne a ste celý deň na nohách. Vhodným riešením pre takúto prácu je psychická činnosť v podobe jazykového kurzu alebo sauna či rekondičný pobyt, ktorý hradí firma.

Produkty a iné výhody


Sú však aj spoločnosti, ktoré ponúkajú svojim zamestnancom vlastné produkty za symbolické ceny. Ak teda robíte pre leteckú spoločnosť, máte šancu získať letenky, v cestovnej kancelárii zase výhodné dovolenky a v pivovaroch pivo. K ďalším benefitom patria mnohokrát aj víkendové akcie (lyžovačky a chaty), dôchodkové pripoistenie, preplácanie mestskej hromadnej dopravy či príspevok na prenájom.

Auto, mobil a notebook


Väčšie výhody ako radoví zamestnanci majú manažéri alebo vedúci pracovníci. Firmy im teda veľakrát poskytujú notebook s možnosťou pripojenia na internet alebo služobný automobil. Ak chcete získať služobný mobil, zamestnajte sa v oblasti, kde musíte byť neustále po ruke. Veľkou výhodou v tomto prípade je, ak telefón môžete používať aj na súkromné účely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu