Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Samsung rozšíri svoj závod v Maďarsku

Samsung rozšíri svoj závod v Maďarsku
Samsung rozšíri svoj závod v Maďarsku

BRATISLAVA - Juhokórejský výrobca elektroniky Samsung Electronics bude rozširovať svoj závod na výrobu TV prijímačov v Maďarsku. Podľa maďarského ekonomického portálu portfolio.hu o tom v piatok informoval predseda predstavenstva Samsung Electronics Magyar Zrt. Lee June Young. Spoločnosť do rozšírenia závodu v nastávajúcich 18 mesiacoch investuje 78,7 mil. eur a vytvorí ďalších 1 000 pracovných miest.

O umiestnení oveľa väčšej investície, ktorej náklady by podľa slovenského rezortu hospodárstva mali predstavovať až 16 mld. Sk, juhokórejský výrobca elektroniky ešte oficiálne nerozhodol. Podľa medializovaných informácií sú v hre o túto novú výrobu plochých televíznych obrazoviek Slovensko a Maďarsko. "Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu a Ministerstvo hospodárstva SR (MH) so Samsungom intenzívne rokujú a tieto rokovania pokračujú," povedal pre agentúru SITA hovorca a poradca ministra hospodárstva Branislav Zvara.

Juhokórejský Samsung už prevádzkuje na Slovensku svoj najväčší európsky závod v Galante, kde vyrába televízory a počítačové monitory, plazmové obrazovky a ďalšie zariadenia. SARIO v novembri uviedla, že so Samsungom intenzívne rokuje, pričom ďalšími záujemcami o umiestnenie novej prevádzky sú ČR, Poľsko a Maďarsko. Samsung má v Európe dva závody, jeden v Galante a menší závod v Maďarsku. Na Slovensku investoval v rokoch 2002 až 2006 sumu 131,4 mil. eur a v prvom polroku 2006 bol štvrtým najväčším exportérom v SR.

V septembri japonská firma Sony oznámila zámer vybudovať v Nitre nový závod na výrobu plochých televíznych obrazoviek za 73 mil. eur, aby mohla uspokojiť rastúci dopyt v Európe. Sony a Samsung majú spoločný podnik v Južnej Kórei na výrobu televíznych obrazoviek. V novembri Ministerstvo hospodárstva SR uviedlo, že podľa očakávaní by firma mala vynaložiť na projekt 16 mld. Sk do konca roka 2010.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu