Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Štát získal za jedenásť mesiacov na daniach 8,24 mld. eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Daňové príjmy štátu dosiahli v priebehu jedenástich mesiacov tohto roka 8,24 mld. eur. Štát tak z celoročne rozpočtovaných daňových príjmov vybral 92,45 %. Nedaňové príjmy za jedenásť mesiacov tohto roka podľa údajov zverejnených Finančným riaditeľstvom SR dosiahli 283,62 mil. eur. Celkové daňové a nedaňové príjmy štátneho rozpočtu tak predstavovali 8,52 mld. eur.

Z daní z príjmov, ziskov a kapitálového majetku štát do rozpočtu získal za jedenásť mesiacov 2,09 mld. eur, čo predstavovalo 88,03-percentné plnenie celoročného odhadu. Najväčšiu časť tvorila daň z príjmov právnických osôb s hodnotou 1,79 mld. eur. Z domácich daní na tovary a služby získal štátny rozpočet 6,13 mld. eur a očakávané príjmy sa naplnili na 94,33 %.

Najväčším podielom prispela daň z pridanej hodnoty (DPH), a to na úrovni 4,32 mld. eur. Rozpočtovaný príjem z DPH sa tak naplnil na 96,43 %. Na spotrebných daniach štát vybral 1,81 mld. eur, čím dosiahli príjmy z týchto daní 89,69 % z celoročnej rozpočtovanej úrovne.

O 25,79 mil. eur si štátny rozpočet prilepšil aj vďaka daniam z medzinárodného obchodu a transakcií. Celkové daňové príjmy by v tomto roku podľa schváleného rozpočtu mali dosiahnuť 8,912 mld. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu