Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Barroso bude rokovať s Ficom: Dôležité ekonomické otázky

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Predseda Európskej komisie (EK) José Manuel Barroso v pondelok absolvuje pracovný obed so slovenským premiérom Robertom Ficom, s ktorým bude rokovať prevažne o ekonomických záležitostiach.

Podľa informácií, ktoré zverejnil Úrad vlády SR, sa na rokovaní zúčastnia taktiež minister financií SR Peter Kažimír a podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny, pričom hlavnou témou budú "dôležité ekonomické otázky, a to čerpanie európskych fondov, ktoré Slovenská republika môže čerpať v aktuálnom období, a možnej realokácii týchto zdrojov".

Ďalšími bodmi by mali byť "politika súdržnosti a aktuálne otázky Európskej únie", dodáva oficiálna tlačová správa. Pred samotným rokovaním s Barrosom sa delegácia plánuje stretnúť s podpredsedom EK Marošom Šefčovičom zodpovedným za medziinštitucionálne vzťahy a administratívne záležitosti.

Vláda od Bruselu požaduje, aby v rámci eurofondov podporoval vo vyššej miere rozvoj infraštruktúry ako prostriedok hospodárskeho rastu. Upozorňuje tiež na potrebu vyššej pružnosti pri čerpaní prostriedkov z eurofondov, s ktorým má Slovensko dlhodobo problémy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu