Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Aerolínie začínajú lietať podľa letného letového plánu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Letecké spoločnosti budú prevádzkovať svoje linky podľa letného letového plánu od 31. marca do 26. októbra. Z najväčšieho domáceho letiska M. R. Štefánika v Bratislave počas tohto obdobia bude možné lietať na pravidelných linkách do 23 destinácií v dvanástich štátoch.

Päť leteckých spoločností, írsky Ryanair, domáce Danube Wings, nórsky Norwegian Air Shuttle, ruský UTair Aviation a ukrajinský Air Onix zabezpečí spolu 87 letov týždenne.

V porovnaní so zimným obdobím sa pravidelné lety z Bratislavy rozšíria o stredomorské letoviská Alghero na Sardínii, Trapani na Sicílii, Barcelona (Gerona), Malaga a Palma de Mallorca či Split a Zadar pri Jadranskom mori. Podľa letného plánu sa bude lietať aj do Bristolu, Edinburghu, Paríža (Beauvais), Kodane a Kyjeva. Ponuku letov z Bratislavy zatraktívni aj niekoľko desiatok chartrových destinácií. Tohtoročnou novinkou je severný Cyprus, a to letisko Ercan pri Nikózii.

Ryanair bude prevádzkovať 59 letov týždenne do šestnástich destinácií vo Veľkej Británii, v Taliansku, Španielsku, Írsku, vo Francúzsku a v Belgicku. Danube Wings popri domácej linke Bratislava - Košice s desiatimi letmi týždenne začnú v júni prevádzkovať tradičné sezónne lety do Splitu dvakrát a do Zadaru raz v týždni.

Norwegian Air Shuttle pokračujú v letoch do Osla dvakrát a obnovujú linku do Kodane tiež dva razy v týždni. UTair Aviation lieta na moskovské letisko Vnukovo naďalej sedemkrát týždenne. Air Onix, ktorý začiatkom marca otvoril pravidelné spojenie s kyjevským letiskom Žuljany, bude prevádzkovať linku štyrikrát v týždni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu