Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ryanair dostal pokutu 370 tisíc eur za skryté náklady pri kúpe leteniek

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair dostala v Holandsku pokutu 370 tis. eur. Dôvodom sú skryté náklady pre holandských zákazníkov súvisiace s nákupom leteniek cez internet. Informoval o tom v stredu holandský úrad pre ochranu spotrebiteľov.

Ďalej uviedol, že Ryanair porušil predpisy EÚ, pretože celková cena leteniek nebola pri nákupe jasná, spotrebitelia nemali možnosť opraviť chyby pred dokončením rezervácie, bolo ťažké nadviazať kontakt so spoločnosťou a informácie boli v angličtine, nie v holandštine.

"Ryanair ponúka na svojej internetovej stránke letenky, ktoré neobsahujú všetky predvídateľné a nevyhnutné náklady, ako napríklad poplatky a rôzne príplatky,“ uvádza úrad. "Spotrebitelia tak platili oveľa vyššiu sumu, než bolo na letenke uvedené,“ tvrdí ďalej. Ryanair podľa úradu proces rezervácie upravil a už poskytuje presné informácie o cenách leteniek.

Írska spoločnosť sa proti rozhodnutiu súdu odvolá. "Rozhodnutie holandského úradu pre ochranu spotrebiteľov je plné chýb. Ryanair sa odvolá proti tomuto neodôvodnenému rozhodnutiu a potvrdzuje, že jeho internetové stránky sú plne v súlade so všetkými holandskými a európskymi predpismi o ochrane spotrebiteľov,“ povedal hovorca spoločnosti.

Spoločnosť Ryanair je najväčšou nízkonákladovou leteckou spoločnosťou v Európe a zabezpečuje aj väčšinu pravidelných linkových medzinárodných spojení so Slovenskom. Podľa údajov letiska v Bratislave bude Ryanair v lete tohto roka prevádzkovať z hlavného mesta 59 pravidelných letov týždenne do 16 destinácií vo Veľkej Británii, Taliansku, Španielsku, Írsku, Francúzsku a Belgicku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu