Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pošta dá za servis informačného systému vyše milióna eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenská pošta, a.s. za poskytovanie podpornej servisnej služby pre Informačný systém LOGIS zaplatí 1,037 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Zákazku na dva roky zadala žilinskej firme Martes, s.r.o. cez rokovacie konanie bez výzvy na súťaž z dôvodu ochrany výhradných práv, informovala štátna poštová spoločnosť vo Vestníku verejného obstarávania.

Doterajšia zmluva Slovenskej pošty na poskytovanie podpornej servisnej služby pre Informačný systém LOGIS na základe dohodnutej úrovne služby skončila koncom minulého roka. Na základe prehlásenia spoločnosti Martes, že je výhradným vlastníkom autorských práv v súlade s autorským zákonom k Informačnému systému LOGIS a jediná má právo upravovať a prevádzkovať dodaný softvér, bolo podľa pošty nutné v súlade so zákonom o verejnom obstarávaní a z dôvodu možných dôsledkov výpadku informačného systému osloviť v rámci rokovacieho konania spoločnosť Martes. Daný predmet obstarávania môže totiž podľa pošty poskytnúť len určitý dodávateľ.

Univerzálny centralizovaný logistický informačný systém LOGIS pre poskytovanie podpory všetkých logistických činností s väzbami na ďalšie systémy využíva od roku 2007, pričom navrhnutý a vybudovaný bol podľa požiadaviek úseku prevádzky. Informačný systém sa vyvíjal na základe štyroch zmlúv o dielo so spoločnosťou Martes uzatvorených v rokoch 2007 až 2010.

Slovenská pošta vznikla 1. januára 1993 ako štátny podnik so sídlom v Bratislave, od 1. marca 1996 má centrálu v Banskej Bystrici a od 1. októbra 2004 sa zmenila na akciovú spoločnosť. Jej akcionárom je štát v zastúpení Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Spoločnosť má základné imanie vo výške 214,3 mil. eur.

Od svojho vzniku hospodári samostatne a nedostáva dotácie zo štátneho rozpočtu. Slovenská pošta je najväčším poskytovateľom poštových služieb na Slovensku s vyše 1 500 pobočkami a okrem toho prevádzkuje 45 pôšt Partner. Súčasne patrí k najväčším zamestnávateľom v krajine s takmer 14 tis. zamestnancami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu