Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V zime sa Slováci najviac pripoisťujú proti úrazom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ako doplnok základného cestovného poistenia v zime najviac dominuje úrazové pripoistenie (86,7 %) a pripoistenie zodpovednosti za škodu (66,3 %). Časté je aj pripoistenie proti nepojazdnému vozidlu (18,4 %) či strate, krádeži a zničeniu batožiny (17,2 %). Vyplýva to z aktuálnych údajov ČSOB Poisťovne.

Medzi najčastejšie úrazy v zime patria tie, ktoré sú spojené so športom, ako sú napríklad zlomeniny, odreniny, otrasy mozgu, či škody spôsobené iným osobám. Častými sú aj bežné vírusové choroby a bakteriálne ochorenia ako chrípka, zápaly hrdla a nachladnutie.

Prevažnú časť vyplateného poistného plnenia tvorí ošetrenie u lekára a v nemocnici, ďalej röntgenová či laboratórna diagnostika, ale aj lieky a obväzový materiál. Priemerná doba, na ktorú sa klienti v zime pri ceste do zahraničia poisťujú, je šesť dní. O niečo viac sa poisťujú muži (55,2 %) ako ženy (44,8 %) a priemerný vek poisteného je 38 rokov.

Najviac poistných prípadov v zimných mesiacoch je evidovaných v Rakúsku. To môže vyplývať aj z faktu, že najčastejšími krajinami, ktoré klienti navštevujú v zimnom období, sú práve Rakúsko, Česko, Francúzsko, Taliansko, Švajčiarsko a Írsko.

Základ cestovného poistenia tvorí poistenie liečebných nákladov nevyhnutných na akútne ošetrenie v zahraničí. Za také sa považuje napríklad lekárske ošetrenie, pobyt v nemocnici, lieky predpísané lekárom, akútne ošetrenie zubov, ale aj preprava do najbližšieho zdravotníckeho zariadenia či preprava vrtuľníkom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu