Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Opatrenia vlády dopadnú podľa Štefanca najmä na malé firmy

Ivan Štefanec
Ivan Štefanec (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda Roberta Fica by sa podľa opozičnej SDKÚ-DS nemala zaoberať pomocou len pre veľkých podnikateľov, napríklad prostredníctvom stimulov, ale mala by sa zamerať aj na malé a stredné podniky. Práve na nich totiž podľa podpredsedu strany Ivana Štefanca najviac dopadajú zmeny v daňovej, odvodovej oblasti či zmeny v Zákonníku práce.

 "Vláda nerieši to, čo má, teda oblasť školstva, zdravotníctva, vymožiteľnosti práva, ale bohužiaľ zhoršuje podmienky najmä v podnikaní, cez dane, odvody a zhoršovanie pracovného práva pre tých, ktorí tvoria pracovné miesta, pre tých ktorí tvoria hodnoty," uviedol dnes Štefanec po stretnutí s predstaviteľmi malých a stredných podnikov.

SDKÚ-DS sa podľa Ivana Štefanca pokúsi v budúcom roku presadiť v parlamente napríklad stravné aj pre živnostníkov, ktorí podnikajú popri zamestnaní. "Je to návrh, s ktorým sme už v minulosti prišli, ale ktorý je potrebný, pretože zrovnoprávňuje podmienky pre tých, ktorí ako živnostníci podnikajú popri zamestnaní a nemôžu si tento nárok na stravné uplatniť,“ dodáva Štefanec. Okrem tohto návrhu sa opozičná strana pokúsi opätovne presadiť aj licencie na platení daní a odvodov.

Ivan Štefanec zároveň uviedol, že je rád, že sa SDKÚ-DS napokon podarilo presadiť návrh na zvýšenie hranice, od ktorej sú fyzické osoby povinné platiť preddavky na daň z príjmov, a to zo súčasných 1 660 eur na 2 500 eur. Poslanci NR SR túto zmenu odsúhlasili tento mesiac v rámci novely zákona o dani z príjmov, ktorá by po podpísaní prezidentom mala účinnosť nadobudnúť od začiatku budúceho roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu