Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nemocnica v Malackách: Nové oddelenia za dva milióny eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Nemocnica v Malackách má nový centrálny príjem a oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny za dva milióny eur. Oddelenia dnes slávnostne otvoril predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo s riaditeľom nemocnice Petrom Kalenčíkom.

Súčasťou nového centrálneho príjmu je ambulancia všeobecného lekára, chirurgická aj interná príjmová ambulancia. Novinkou je zákroková miestnosť s možnosťou vykonávania resuscitácie či iných chirurgických zákrokov či pohotovostné expektačné lôžka, kde budú pacientov pozorovať.

Nemocnicu Malacky modernizovali počas dvoch rokov. Okrem centrálneho príjmu a oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny minulý rok zrekonštruovali a obnovili aj operačné sály za 2,5 milióna eur. Celková rekonštrukcia tak vyšla na 4,5 milióna eur. Bratislavský samosprávny kraj vlastní budovu nemocnice, prenajíma ju súkromnej spoločnosti Nemocničná a.s., ktorá v nej poskytuje služby. Kraj zaplatil za obnovu nemocnice 2,2 milióna eur, 2,3 milióna eur investovala spoločnosť.

Vynovená nemocnica podľa jej riaditeľa poskytne svojim zamestnancom a hlavne pacientom vyššiu kvalitu poskytovania zdravotnej starostlivosti. Dodal, že pri plánoch na rekonštrukciu vychádzali z podnetov od lekárov a sestier, ktorí sa vyjadrili k tomu, čo v nemocnici chýba. „Chodia sem aj ľudia z iných dvoch okresov Záhoria, ide o niečo ako spádovú nemocnicu. Pre týchto ľudí je oveľa výhodnejšie, keď majú nemocnicu v Malackách kvalitnú, ako keď chodia do Bratislavy,“ myslí si predseda kraja Frešo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu