Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Slovensko alebo skladisko: Máme až na 1,3 milióna metrov štvorcových

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Celková rozloha moderných skladových priestorov na Slovensku dosahuje takmer 1,3 mil. metrov štvorcových. Z toho zhruba 80 % sa nachádza v širšom okolí Bratislavy.

“Nový vývoj priniesol na trh v priebehu posledných šiestich mesiacov v okolí Bratislavy, rovnako ako aj v regiónoch Slovenska veľký záujem v rámci požiadaviek o skladové priestory. To podnecuje chuť developerov stavať novú špekulatívnu výstavbu, ktorá by ich zvýhodnila oproti konkurencii,“ zhodnotil situáciu na trhu Tomáš Ostatník z oddelenia industriálnych nehnuteľností z realitnej spoločnosti CBRE.

V treťom kvartáli tohto roku boli dokončené dva nové projekty, ktoré prispeli k nárastu voľných priemyselných priestorov na trhu o vyše 30 tisíc metrov štvorcových. Na konci tretieho kvartálu tohto roka spoločnosť CBRE monitorovala dve menšie haly na mieru, ktoré prinesú ďalších 10 tisíc metrov štvorcových. Obe sa nachádzajú v širšom okolí Bratislavy. Úroveň nájomného priemyselných priestorov bola v treťom kvartáli stabilná a CBRE neočakáva v blízkej budúcnosti výrazné zmeny. Priemerná výška mesačného nájomného priemyselných priestorov je v rámci celého Slovenska na úrovni 3,30 až 4,20 eura za meter štvorcový.

Slovenská pobočka CBRE vznikla v roku 2005. V súčasnosti poskytuje bratislavská centrála služby v oblasti investičného poradenstva, prieskumu trhu, oceňovania nehnuteľností, poradenstva v oblasti priemyselných nehnuteľností, retailu, ako aj kancelárskych priestorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu