Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Pozor, vo Francúzsku štrajky na železnici a v Air France

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PARÍŽ - So značným narušením plynulosti železničnej dopravy, možno až s dopravným chaosom musia vo štvrtok, krátko pred jesennými prázdninami rátať obyvatelia a návštevníci Francúzska kvôli štrajku zamestnancov štátnych železníc SNCF. Informovali o tom francúzske médiá.

Podľa informácií zamestnávateľa by v okolí Paríža a na diaľkových tratiach mali vypadnúť tri z desiatich vlakových súprav, v regionálnej doprave každý tretí vlak. Už o deň neskôr sa začína štrajk v leteckej spoločnosti Air France, ktorá však neráta s rušením letov, iba s ich oneskoreným vybavovaním.

Štrajk zamestnancov SNCF, ktorý by mal skončiť v piatok ráno, iniciovali štyri odborové organizácie, ktoré chcú protestom zabojovať za zachovanie pracovných miest, ohrozených reformnými plánmi vedenia štátnej spoločnosti. Nespokojnosť zamestnancov vyvoláva aj výsledok nedávno ukončených rokovaní o platových podmienkach, pri ktorých sa dosiahlo iba zvýšenie miezd o pol percenta.

Štrajk v Air France je takisto protestom voči plánovaným úsporným opatreniam, v tomto prípade iniciovala protestnú akciu iba jedna odborová organizácia - CGT.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu