Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Tesco otvorí v Senci megasklad pre strednú Európu

Tesco bude zásobovať strednú Európu z nového skladu v Senci
Tesco bude zásobovať strednú Európu z nového skladu v Senci

BRATISLAVA - Britský obchodný reťazec Tesco otvorí v najbližších dňoch v Senci nový sklad pre distribúciu odevov do krajín strednej Európy.

Prevádzkovať ho bude logistická firma DHL, ktorá neďaleko Bratislavy zamestná zhruba tri stovky ľudí. Novinárov o tom dnes informovali zástupcovia oboch firiem. Sieť slovenských predajní Tesco od minulého roka zásobuje z centrálneho skladu v Beckove pri Novom Meste nad Váhom.

"Zákazníci od nás očakávajú širší sortiment odievania vo všetkých hypermarketoch regiónu," povedal riaditeľ Tesca pre informatiku a logistiku priemyselného tovaru Chris Holmes. Zo seneckého skladu bude tovar smerovať do centrálnych skladov na Slovensku, v Česku, Maďarsku a Poľsku. Odtiaľ ním budú zásobovať spoločne s potravinami a ovocím jednotlivé predajne.

Podľa Holmesa pri výbere miesta pre nový sklad spoločnosť zvažovala viaceré lokality vrátane susedného Česka. V prospech Senca rozhodla centrálna poloha z hľadiska rozmiestnenia svojich predajní v regióne. "Brali sme do úvahy hlavne dostatok pracovnej sily a náklady na prevádzku," doplnil.

Tesco si priestory s celkovou plochou 34.000 metrov štvorcových v tesnej blízkosti diaľnice prenajíma od britskej spoločnosti Parkridge. Do vybavenia skladu vložilo viac ako 100 miliónov korún. "Kontajnery budú prichádzať do Senca priamo z nemeckých prístavov Hamburg a Bremerhaven," spresnil šéf logistiky pre odievanie slovenského Tesca Garry Scott. Zhruba 150.000 kusov ošatenia si denne zo skladu vyzdvihne priemerne 15 kamiónov.

Spoločnosť DHL, ktorá s Tescom spolupracuje aj v materskej Veľkej Británii, zamestná v sklade asi 300 ľudí hlavne z okolia Senca. Každý mesiac príjme na výpomoc ďalších zhruba 60 brigádnikov. Prevádzka skladu by ročne mala priniesť obrat okolo 500 miliónov korún.

Britské Tesco na Slovensku zamestnáva viac ako 8.200 ľudí a prevádzkuje päť obchodných domov, 37 hypermarketov a šesť supermarketov. Okrem nich má ešte sieť desiatich čerpacích staníc a distribučné centrum v Beckove.

Na slovenský trh Tesco vstúpilo pred desiatimi rokmi, keď kúpilo sieť obchodných domov od americkej spoločnosti Kmart. Začiatkom budúceho roka by malo prevziať štyri slovenské predajne francúzskeho Carrefouru. Transakcia je ešte podmienená súhlasom Protimonopolného úradu, ktorý ju posudzuje už niekoľko mesiacov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu