Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Široká verejnosť rozhodne o podpore projektov v programe SPPoločne

Široká verejnosť rozhodne o podpore projektov v programe SPPoločne Zobraziť galériu (2)
Široká verejnosť rozhodne o podpore projektov v programe SPPoločne

SPP, Nadácia SPP a EkoFond odštartovali už druhú fázu partnerského programu SPPoločne, ktorý pomáha ľuďom zlepšiť kvalitu života v ich bezprostrednom okolí. V piatok 13. júla program SPPoločne spustil verejné on-line hlasovanie o najprínosnejšie projekty pre daný región na www.sppolocne.sk. Tento krát hlasuje samotná široká verejnosť až do 19. augusta 2012.

Od 15. mája do 10. júna 2012 mohli nepodnikateľské právnické osoby prihlasovať svoje projekty do programu SPPoločne v rámci dvoch kategórií - „SPPoločne pre ľudí“ a „SPPoločne pre domovinu“. Projekty môžu získať finančný príspevok vo výške od 3 000 eur do 10 000 eur.

Do spoločného partnerského programu SPPoločne sa prihlásilo takmer 700 projektov, z ktorých až 240 postúpilo do verejného on-line hlasovania. Tieto projekty získali od regionálnych odborných hodnotiacich komisií najvyšší počet bodov za originalitu, prínos pre daný región či komunitu. V každom regióne, teda na západe, v strede a na východe má šancu uspieť minimálne 10 projektov s najvyšším počtom pridelených hlasov – 5 projektov v kategórii „SPPoločne pre ľudí“ a 5 projektov v kategórii „SPPoločne pre domovinu“. Program SPPoločne tak finančne podporí tie najkvalitnejšie projekty, ktoré vyberie samotná široká verejnosť. Celkovo je v programe SPPoločne na podporu projektov vyčlenených až 320 000 eur.

Od 13. júla bude o tých najprínosnejších projektoch rozhodovať len samotná verejnosť. Verejné on-line hlasovanie sa uskutoční prostredníctvom špeciálne zriadenej webstránky k programu SPPoločne - www.sppolocne.sk. Jeden hlasujúci môže poslať až dva hlasy – jeden hlas vybranému projektu z kategórie „SPPoločne pre ľudí“ a druhý hlas v prospech projektu z kategórie „SPPoločne pre domovinu“ v rámci celého Slovenska. Projekty, ktoré dostanú najviac hlasov, tak môžu získať finančný príspevok od 3 000 do 10 000 eur. Verejné hlasovanie ukončíme 19. augusta 2012. Výsledky verejného hlasovania uverejníme na www.sppolocne.sk už 23. augusta 2012.

Súbežne s verejným on-line hlasovaním sme spustili od 13. júla 2012 aj sprievodnú súťaž k programu s názvom „Zlepšime SPPoločne Slovensko“ o atraktívne ceny.

Do tejto súťaže bude automaticky zaradený každý hlasujúci. Ten, kto pošle až dva hlasy, má väčšiu šancu vyhrať. Súťaž bude prebiehať v 6 žrebovacích kolách od 16. júla do 20. augusta 2012. Žrebovanie výhercov súťaže sa uskutoční každý pondelok za predchádzajúci týždeň, do 18:00 h, elektronicky náhodným výberom. Všetky súťažné hlasy okrem tých, ktoré boli vyžrebované (získali hlavnú a vecnú cenu), postupujú vždy do ďalšieho kola žrebovania. V každom žrebovacom kole vyhrá 1 súťažiaci hlavnú cenu – víkendový wellness pobyt  v kaštieli Grand Castle v Liptovskom Hrádku pre dve osoby. Na záchranu a zveľadenie tejto národnej kultúrnej pamiatky prispeli SPP aj Nadácia SPP v rámci ďalšieho zo svojich verejnoprospešných programov. Ďalší 5 súťažiaci získajú zaujímavé ceny. Vyhrať môže tak spolu až 36 súťažiacich. Mená výhercov v súťaži budeme priebežne zverejňovať na www.sppolocne.sk od 16. júla do 24. augusta 2012.

-reklamá správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu