Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Devínu stále chýba bankomat, starostka rozposlala bankám žiadosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Dlhodobou podpriemernou využiteľnosťou argumentovala banka, ktorá v januári deinštalovala bankomat v bratislavskej mestskej časti Devín. Starostka Ľubica Kolková preto rozposlala bankovým domom žiadosť o opätovné umiestnenie bankomatu.

Negatívnu odpoveď zatiaľ dostala od jednej. Banka ju odmietla s tým, že žiadosť starostlivo zvážila, ale tento rok bankomat v Devíne umiestniť neplánuje. Ďalšia svoje rozhodnutie zvažuje. "Jej zástupca sa prišiel osobne pozrieť na priestory, kde by bolo možné bankomat umiestniť a do dvoch týždňov, 8. až 9. marca, mi sľúbil odpoveď," uviedla starostka.

Po piatich rokoch prevádzky zrušila svoj bankomat Tatra banka. "Sme presvedčení, že aj klienti chápu, že žiadny podnikateľský subjekt nemôže prevádzkovať zariadenie, ktoré mu vykazuje trvale stratu, pretože by to bolo z jeho strany nezodpovedné, a to aj voči samotným klientom," uviedol v odôvodnení hovorca spoločnosti Boris Gandel s tým, že túto službu v devínskom Dome kultúry inštitúcia zrušila, lebo trvale generuje značnú stratu. Najbližšie bankomaty, ktoré tak môžu Devínčania využiť, sú v budove supermarketu Terno a v obchodnom dome Glavica v Devínskej Novej Vsi a v Karlovej Vsi Na Karloveskej ulici.

Starostka argumentuje, že v Devíne žije približne 1200 obyvateľov a v turistickej sezóne sa v mestskej časti pohybujú stovky návštevníkov z celého sveta. "Títo všetci si dnes nemajú v prípade potreby kde vybrať peňažnú hotovosť," dodala v žiadosti bankám s tým, že mestská časť vie ponúknuť priestory pre osadenie bankomatu za symbolické nájomné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu