Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ohrozí Jahnátek investíciu Samsungu?!

Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek prezradil „tajnú návštevu“ Samsungu v Soule.
Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek prezradil „tajnú návštevu“ Samsungu v Soule.

BRATISLAVA - O Slovensko má po Sony záujem ďalšia svetová značka. Tentoraz Samsung plánuje preinvestovať len v prvej fáze až 16 miliárd korún pri výrobe televíznych LCD obrazoviek.

Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek však prezradil svoju cestu do Soulu, kde presviedča kórejského tigra, aby prišiel k nám. Háčik je v tom, že Kórejčania si potrpia na diskrétnosť, a o Nitru, ktorú im ide Jahnátek ponúknuť, záujem vraj nejavia.

Pre túto chybu tak môžeme podľa informácií Nového Času z prostredia Slovenskej agentúry pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) o Samsung prísť. Podobne sme prišli v minulosti aj o fabriku BMW. Vyzradenie je prvým prešľapom tejto vlády, tým druhým by mala byť skutočnosť, že Jahnátek ponúka ako lokalitu pre nový závod Nitru. Tam je totiž bezproblémový výkup pozemkov a hotová infraštruktúra pre priemyselný park. O Nitru však Kórejčania podľa našich informácií nejavili záujem už v počiatočných fázach projektu.

„Mali záujem o čo najbližšiu lokalitu pri Bratislave, pristúpili by možno aj na Trnavu,“ potvrdil náš zdroj. Ten tvrdí, že ojedinelá investícia by mala kapacitu zamestnať až vyše 15-tisíc ľudí, predovšetkým majú záujem „o mozgy“, nie hrubú pracovnú silu, ktorú im Nitra ponúka. Obrovskej investícii by sa vyrovnal akurát závod LG Philips, ktorý sa usadil v Poľsku. „Výroba LCD monitorov by sa dala prirovnať asi k tomu, že by automobilka PSA Peugeot/Citroën vyrobila nie 300-tisíc áut ročne, ale 6 miliónov,“ vysvetlil náš zdroj.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu