Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovensko je kandidátom na obrovskú investíciu Samsungu

Investícia spoločnosti Samsung by mala siahať do výšky 16 miliárd korún
Investícia spoločnosti Samsung by mala siahať do výšky 16 miliárd korún

BRATISLAVA - Slovensko je horúcim kandidátom na získanie investície spoločnosti Samsung v objeme 16 miliárd korún. Firma totiž chce v strednej Európe postaviť nový závod na výrobu plochých LCD obrazoviek. Rozhodnutie by malo padnúť do mesiaca, píše dnes denník Hospodárske noviny.

O investícii bude v Soule s vedením Samsungu rokovať minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek. "Mojou ambíciou je osobne presvedčiť vedenie koncernu, že Slovensko je tou najlepšou destináciou pre ich investíciu," cituje denník ministra.

Nový závod by mohol stáť pri Voderadoch neďaleko Trnavy alebo v Nitre. Práve v Nitre sa chystá postaviť novú továreň na výrobu LCD televízorov japonský Sony, ktorý by mal odoberať asi šestinu obrazoviek z pripravovaného závodu Samsungu.

Juhokórejský Samsung už na Slovensku od roku 2002 pôsobí. Firma najskôr začala s výrobou počítačových monitorov, ktorú neskôr rozšírila o televízory s plazmovými a LCD obrazovkami. V súčasnosti už v Galante vyrába široký sortiment spotrebnej elektroniky. Samsumg zatiaľ na Slovensku investoval štyri miliardy korún a v súčasnosti zamestnáva viac ako 3000 pracovníkov.

Výrobcovia LCD a plazmových televízorov rozširujú kapacity, pretože v celej Európe narástol dopyt po týchto moderných technológiách. Obrazovky z tekutých kryštálov a plazmové umožňujú výrobu televízorov s veľkou uhlopriečkou a kompaktnými rozmermi. S postupným znižovaním cien tak tieto typy z trhu postupne vytlačujú klasické televízne prijímače so sklenenými obrazovkami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu