Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Príspevok na bývanie dostanú viacerí

BRATISLAVA - Príspevok na bývanie by malo dostávať viac ľudí ako doteraz. Predpokladá to návrh novely zákona poslancov vládneho Smeru-SD Róberta Madeja a Edity Angyalovej, s ktorou dnes súhlasila vláda.

Ak zmenu podporí aj parlament, budú môcť príspevok dostať všetci ľudia v hmotnej núdzi bývajúci v zariadeniach sociálnych služieb alebo domovoch dôchodcov. V súčasnosti môžu podľa Madeja poberať príspevok v takýchto zariadeniach len dôchodcovia nad 62 rokov.

Madej v predkladacej správe odhaduje, že po novom by od nového roku mohlo dostávať príspevok o desatinu viac obyvateľov zariadení sociálnych služieb. Z verejných financií by na to od roku 2007 malo podľa neho ísť o 36,9 milióna korún viac, v roku 2008 by zmena mala stáť viac ako 40 miliónov korún. Poslanec však tvrdí, že by bolo nespravodlivé, ak by príspevok dostávali len dôchodcovia nad 62 rokov.

Príspevok na bývanie dostávajú ľudia v hmotnej núdzi, ktorým majú peniaze navyše pomáhať znášať náklady na bývanie.

Madejovi dnes vláda odobrila aj ďalšie dve novely zákona. V prvej z nich navrhuje zmeny v zákone o štátnej službe. V druhej, ktorú predkladal aj s Angyalovou, upravuje sociálnu pomoc pre cudzincov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu