Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nové uniformy pre železničiarov môžu stáť 1,3 mil. eur

Prezentácia novej uniformy pre zamestnancov Železničnej spoločnosti,
Prezentácia novej uniformy pre zamestnancov Železničnej spoločnosti,

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. plánuje vyhlásiť verejnú súťaž na dodanie nových uniforiem pre svojich zamestnancov v priebehu januára. Prestrojenie železničiarov na tri roky by malo stáť predbežne okolo 1,3 mil. eur a podľa osobného dopravcu by nemalo byť drahšie ako doteraz.

„Výmenu uniforiem chceme robiť postupne. Jedine u IC vlakov chceme nové uniformy zaviesť jednorazovo, pretože tieto vlaky sú od začiatku roka 2012 vyňaté zo Zmluvy vo verejnom záujme. Nebudú už dotované, náklady budú plne hradené z tržieb,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Železničnej spoločnosti Slovensko Pavel Kravec.

Dôvodom pripravovanej výmeny uniforiem je podľa spoločnosti to, že naposledy sa tak stalo pred desiatimi rokmi. "Informoval som sa aj v okolitých štátoch, ako často menia uniformy. Napríklad Rakúšania ich menili pred piatimi rokmi a znovu ich budú meniť, podobne aj Česi. Desať rokov je pomerne dlhý čas na to, aby sme sa prispôsobili novému chápaniu a prístupu k cestujúcim,“ dodal Kravec. Železničná spoločnosť podľa neho prejde od doterajšieho polovojenského štýlu uniformy k pracovnej elegancii.

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. začala svoju činnosť ako samostatný podnik od začiatku roka 2005 po rozdelení bývalej Železničnej spoločnosti, a.s. na dva subjekty. Spoločnosť prebrala aktivity v osobnej železničnej doprave, eviduje základné imanie vo výške 212,44 mil. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu