Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Šok na železnici: Cestovné výrazne zdražie už od novembra!

Vlaky majú zdražieť výrazne Zobraziť galériu (2)
Vlaky majú zdražieť výrazne

BRATISLAVA – Ľudia, ktorí využívajú pravidelne železničnú dopravu, budú musieť siahnuť od novembra hlbšie do vreciek. Zadlžené železnice sa totiž rozhodli zvýšiť cenu lístkov, najviac na krátke úseky. Mesačne tak niektorí cestujúci, ktorí dochádzajú do práce zaplatia až o 30 eur viac.

Návrh, ktorým Železnice požiadali o zvýšenie cestovného, prešiel pripomienkovým konaním. Po schválení by tak nové ceny mali platiť už od prvého novembra. Iba nedávno pritom predstavili Železnice nové uniformy, šetriť však chcú zrejme inde.

Stratu, ktorú vytvárajú, by im mali pomôcť zaplatiť cestujúci, ktorí dochádzajú do práce.  Z materiálu navýšenia totiž vyplýva, že porastú až o 50 percent a nie o avizovaných desať. Bude sa to týkať predovšetkým ľudí, ktorí cestujú do práce do 50 kilometrov od bydliska.

To porastie o 41,7 percent. Napríklad jednorazová cesta z Trnavy do Bratislavy sa predraží o 90 centov. Za mesiac tak človek zaplatí až o 36 eur viac. Železnice však tvrdia, že pripravujú aj zľavy. Na vzdialenosti do 60 kilometrov však podľa štatistík cestuje viac ako 50 percent klientov. Je možné, že väčšina ľudí cestujúcich na krátke vzdialenosti presedlá na autobusovú dopravu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu