Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V USA skrachovali ďalšie 4 banky, od začiatku roka ich už bolo 84

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NEW YORK - Americké regulačné úrady zatvorili v piatok (21. 10.) ďalšie štyri banky. Celkovo od začiatku roka v USA skrachovalo už 84 bánk. Ide prevažne o malé finančné inštitúty s hodnotou aktív menej než 1 miliarda USD (724,74 milióna eur).

Federálny úrad na ochranu vkladov (FDIC) očakáva, že tento rok v Spojených štátoch skrachuje menej bánk než vlani, keď ich zbankrotovalo 157. Najväčším z finančných inštitútov, ktoré zbankrotovali v uplynulom týždni, je Community Banks of Colorado so sídlom v Greenwood. Hodnota jeho aktív k 30. júnu predstavovala 1,38 miliardy USD a depozitov 1,33 miliardy USD, informoval FDIC. Všetky depozity finančného ústavu prevezme Bank Midwest z Kansas City, ktorá tiež kúpi všetky jeho aktíva.

Okrem toho v piatok skrachovali dve banky v štáte Georgia a jedna na Floride. Regulačné úrady v štáte Georgia zatvorili Community Capital Bank so sídlom v Jonesboro a Decatur First Bank so sídlom Decatur. State Bank and Trust Co, ktorá je dcérskou spoločnosťou State Bank Financial Corp, získa vklady a kúpi takmer všetky aktíva Community Capital Bank. Hodnota jej aktív predstavovala k 30. júnu 181,2 milióna USD. Vklady a aktíva Decatur First Bank získa Fidelity Bank z Atlanty. Hodnota aktív Decatur First Bank dosiahla na konci júna 191,5 milióna USD a vkladov 179,2 milióna USD.

Regulačné úrady na Floride v piatok zatvorili Old Harbor Bank so sídlom v Clearwater, ktorej aktíva mali k 30. júnu hodnotu 215,9 milióna USD a vklady 217,8 milióna USD. Vklady banky a takmer všetky jej aktíva prevezme United Bank z Boca Raton.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu