Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

VOP Nováky nerušia, hľadajú investora

VOP Nováky
VOP Nováky

BRATISLAVA - Rušenie Vojenského opravárenského podniku (VOP) v Novákoch nie je na programe dňa. Ministerstvo obrany (MO) SR hľadá strategického investora, ktorý zabezpečí zachovanie pracovných miest v podniku, ako aj v danom regióne.

Dnes o tom informoval hovorca MO SR Ivan Rudolf. "My si plne uvedomujeme význam VOP Nováky v regióne Hornej Nitry. Nechceme ľudí pripraviť o prácu a práve preto hľadáme strategického investora, ktorý by dokázal podnik udržať," uviedol vedúci Služobného úradu MO SR Peter Plučinský. K 1. júlu už vedenie podniku prepustilo 19 zamestnancov. Ministerstvo to odôvodnilo tým, že súčasná činnosť VOP Nováky na zachovanie všetkých pracovných miest nestačí.

S plánovanými krokmi ministerstva súhlasia aj odbory. "Akceptujeme dôvody, pre ktoré rezort hľadá pre podnik strategického investora. Vzhľadom na reálne zníženie potrieb Ozbrojených síl a následne požiadaviek ministerstva obrany na likvidáciu munície by spoločnosť nemala dostatočné materiálne a finančné zdroje na svoju prevádzku, čo by malo oveľa dramatickejší záver," potvrdil šéf Odborového zväzu zamestnancov rezortu obrany Marián Lacko.

VOP Nováky je zameraný na likvidáciu a opravy munície, vyrába ručné granáty a cvičnú muníciu. V súčasnosti robí napríklad aj povrchovú úpravu kovov, vyrába polyuretánové dielce pre automobilový priemysel, jednoúčelové stroje a zariadenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu