Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zrušili tendre na údržbu a opravy vozňov za 39 miliónov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. (ZSSK) zrušila dve verejné súťaže na vykonávanie údržby, neplánované opravy a periodické prehliadky železničných dráhových vozidiel a na vykonávanie opráv osobných vozňov.

Predpokladaná cena za plánované poskytovanie uvedených služieb od 1. augusta 2011 do konca roka 2012 bola 36 mil. eur a 3,15 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Podľa programu revitalizácie železničných spoločností, ktorý vláda schválila 16. marca, sa totiž pripravuje delimitácia opravárenských kapacít medzi Železničnou spoločnosťou Slovensko a Železničnou spoločnosťou Cargo Slovakia, a.s. "Z uvedeného dôvodu nie je účelné uzatvárať zmluvný vzťah na zabezpečenie opráv na čas trvania zákazky, nakoľko väčšiu časť požadovaných opráv si bude obstarávateľ vykonávať vlastnými silami a prostriedkami," zdôvodnila ZSSK zrušenie oboch verejných súťaží, vyhlásených koncom apríla a začiatkom mája tohto roka.

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s. začala svoju činnosť ako samostatný podnik od začiatku roka 2005 po rozdelení bývalej Železničnej spoločnosti, a.s. na dva subjekty. Spoločnosť prebrala aktivity v osobnej železničnej doprave. Eviduje základné imanie vo výške 212,441 mil. eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu