Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rozpočet s klientmi nebankoviek neráta

Ján Počiatek
Ján Počiatek

BRATISLAVA - Okrem toho by mali byť uspokojení aj „frfľoši“, ktorých poškodili pri výkupe pozemkov pod automobilkou Kia. Doplatky sa im vyšplhajú na 63 miliónov korún. Sklamaní však budú „hazardéri“ zo skrachovaných nebankových subjektov, tí si ešte budú musieť počkať na odškodnenie, ktoré im Fico sľuboval.

„Doplatky, ktoré bude musieť štát zaplatiť za pozemky v súvislosti s investíciou Kia, boli zahrnuté do rozpočtu roku 2006,“ potvrdil minister financií Ján Počiatek. „Čo sa týka klientov skrachovaných nebankových domov, samozrejme je to súčasťou programového vyhlásenia, a budeme na tejto otázke pracovať ďalej, konkrétne riešenie však ešte neexistuje,“ priznal Počiatek na otázku Nového Času. V rozpočte na budúci rok sa ďalej ráta s rastom reálnych miezd o 3,9 % a dôchodkov o 3,3 %. Naplnené tak majú byť nielen záujmy ľudí, ale aj prijatie eura v roku 2009.

Rozpočet ráta s udržaním deficitu verejných financií 2,9 % HDP. „Sme pripravení obmedzovať spotrebu, ak by to bolo nevyhnutné,“ povedal minister ku krízovému scenáru. Očakáva sa 20-percentné prepúšťanie v štátnej správe a Počiatek vidí priestor ešte asi na 10-percentné úspory.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu